Jesteś tutaj  ›  Książki i podręczniki ›  Książki ›  Książki tematyczne ›  Książki Kulinarne ›  Kuchnie świata ›  Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń (76) przepisy

Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń (76) przepisy (nr aukcji: 50152839)

Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń (76) przepisy Wyświetleń: 628 razy Informacje podstawowe

  • Towar:Używany

  • Ilość sztuk:1 z 1

  • Lokalizacja:

  • Dodatkowe informacje:Wysyłka za granice
Opłata z góry

  • List polecony ekonomiczny9,50 zł
Opłata przy odbiorze

  • Przesyłka pobraniowa25,00 zł




Cena:  135,00 zł
AUKCJA ZAKOŃCZONA( 2016-06-23 04:05:00)
Zamówienie z obowiązkiem zapłaty



Sprzedający

Zaufany sprzedawca




Opis do aukcji

Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń

Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń

636 przepisów na potrawy z kuchni rosyjskiej!

Kuchnia rosyjska jest pomyślana jako książka kucharska o charakterze poradnika, przeznaczona do praktycznego użytku gospodyń polskich. Zawiera ona przepisy na dawne i współczesne potrawy kuchni rosyjskiej (Rosji Centralnej) przydatne do zastosowania w warunkach polskich; wybór potraw zosta! dostosowany do produktów dostępnych na naszym rynku. Większość potraw już od lat znana jest w naszej gastronomii; wiele z nich różni się od powszechnie znanych i stosowanych u nas tylko w szczegółach wykonania i podprawiania oraz w sposobie podania. Na początku rozdziałów podano minimum wiadomości ogólnych, dotyczących naukowo uzasadnionej współczesnej techniki sporządzania ujętych w tym rozdziale potraw.



Spis treści:
  • Wiadomości wstępne
    • Charakterystyka kuchni rosyjskiej
    • Przyprawy stosowane w kuchni rosyjskiej
    • Uwagi o sposobach korzystania z przepisów
  • Zakąski
    • Wskazówki wstępne
    • Masła i pasty do kanapek
    • Kanapki
    • Sałatki
    • Zakąski w galarecie
    • Zakąski zimne
    • Zakąski z konserw rybnych
    • Zakąski z jaj
    • Zakąski gorące
  • Sosy
    • Sosy zimne
    • Sosy gorące
    • Sosy słodkie
  • Zupy
    • Wiadomości wstępne
    • Przygotowanie niektórych składników zup
    • Zupy z warzyw liściastych
    • Barszcze
    • Zupy ogórkowe
    • Solanki
    • Zupy jarzynowe
    • Zupy ziemniaczane
    • Zupy z kasz i nasion roślin strączkowych
    • Zupy czyste
    • Ucha (zupa rybna)
    • Zupy przecierane (puree i kremy)
    • Chłodniki
    • Zupy mleczne
    • Zupy owocowe
  • Potrawy z ryb
    • Uwagi wstępne
    • Ryby gotowane
    • Ryby duszone
    • Ryby smażone
    • Ryby pieczone i zapiekane
  • Potrawy z mięsa, drobiu i dziczyzny
    • Mięsa gotowane
    • Mięsa duszone
    • Mięsa pieczone
    • Mięsa smażone
    • Potrawy z masy mięsnej mielonej
    • Drób domowy i ptactwo dzikie
  • Potrawy z twarogu i jaj
    • Potrawy z twarogu
    • Potrawy z jaj
  • Potrawy z warzyw i grzybów
    • Uwagi wstępne
    • Surówki
    • Zaprawy do surówek
    • Potrawy gorące z warzyw
    • Potrawy z grzybów
  • Potrawy z kasz, mąki i nasion strączkowych
    • Uwagi wstępne
    • Potrawy z kasz
    • Potrawy z suchych nasion roślin strączkowych
    • Potrawy mączne
  • Ciasta
    • Uwagi ogólne
    • Nadzienia do ciast
    • Ciasto drożdżowe
    • Roladki (watruszki, szanieżki, socznie Gato)
    • Ciasta listkowane
    • Ciasto listkowane drożdżowe
    • Ciasta biszkoptowe
    • Ciasta przaśne
    • Torty i mazurki
    • Wypieki różne
  • Desery
    • Kilka uwag
    • Surówki owocowe
    • Kompoty
    • Kisiele
    • Kremy, musy, galaretki, lody
    • Desery różne
  • Napoje
    • Uwagi wstępne
    • Napoje gorące
    • Napoje zimne
    • Kwas chlebowy
  • Przetwory z owoców, warzyw i grzybów
    • Uwagi ogólne
    • Przetwory pasteryzowane
    • Konfitury
    • Dżemy i powidła
    • Kwaszonki
    • Solonki
    • Marynaty



Spis potraw:
  • Babka pieprzowa
  • Babka rumowa
  • Babka składana
  • Babka śnieżna
  • Babka wysoka
  • Baranina duszona z fasolą
  • Baranina duszona z miodem
  • Baranina gotowana w białym sosie
  • Baranina zapiekana z jajami i warzywami
  • Barszcz czerwony z grzankami z serem
  • Barszcz jarski
  • Barszcz moskiewski
  • Barszcz podstawowy
  • Barszcz połtawski
  • Barszcz syberyjski z pulpecikami
  • Barszcz ukraiński z pampuszkami
  • Barszcz wiejski
  • Barszcz z botwinki
  • Barszcz z uszkami
  • Biały amur, karp duszony z grzybami
  • Biały sos do podprawiania zup
  • Bielaszki (watruszki z mięsem)
  • Biteczki zapiekane w śmietanie
  • Bitki Skobielewa
  • Bitki w śmietanie
  • Bitki z ryby gotowane w parze
  • Bliny
  • Bliny gryczane
  • Bliny myśliwskie
  • Bliny nadziewane
  • Bliny „szybkie”
  • Bliny wiejskie
  • Bliny zaparzane
  • Bliny z bułki
  • Bliny ze śmietaną
  • Boeuf „Stroganow”
  • Borowiki smażone z cebulą
  • Brukiew lub rzepa zapiekana ze śmietaną
  • Brusznice w syropie
  • Budyń ze szpinaku
  • Bułeczki z ciasta listkowanego drożdżowego
  • Buraczki duszone ze śmietaną
  • Buraki nadziewane
  • Chłodnik na zakwasie buracznym
  • Chłodnik z mięsem na zakwasie chlebowym
  • Chłodnik z warzyw na zakwasie chlecowym
  • Chrzan z octem lub cytryną
  • Chrust
  • Ciasteczka z orzechami
  • Ciastka biszkoptowe z konfiturą
  • Ciastka listkowane z konfiturą
  • Ciasto listkowane drożdżowe podstawowe
  • Ciasto listkowane podstawowe
  • Ciasto listkowane z żółtym serem
  • Ciasto listkowane z jabłkami
  • Cielęcina duszona z kwaszonymi ogórkami
  • Cielęcina gotowana z grzybami
  • Cietrzew lub bażant pieczony
  • Cynadry w sosie pomidorowym
  • Czekolada
  • Dorsz duszony z boczkiem
  • Dorsz gotowany w zalewie z kwaszonych ogórków
  • Dorsz gotowany z cytryną i rodzynkami
  • Dorsz gotowany z sosem chrzanowym
  • Dorsz marynowany z czosnkiem
  • Dorsz smażony z pomidorami i czosnkiem
  • Dorsz pieczony z papryką
  • Draczena z jaj naturalna
  • Draczena z kukurydzy
  • Drobne rybki smażone
  • Dynia zapiekana z jajem
  • Dziczyzna pieczona z sosem żurawinowym
  • Dżem z brusznic z gruszkami i jabłkami
  • Eskalop
  • Fasola obsmażona
  • Fasola z wędzonym boczkiem
  • Flaki gotowane
  • Flaki smażone z kaszą gryczaną
  • Flądra gotowana w sosie cebulowym
  • Flądra lub sandacz gotowany, z garnirem
  • Flądra zapiekana z ryżem
  • Filety cielęce z grzybami
  • Forszmak
  • Forszmak z warzyw
  • Galareta mięsna podstawowa (do zalewania)
  • Galareta rybna (do zalewania)
  • Galareta z nóg wołowych
  • Galaretka żurawinowa
  • Gałuszki
  • Gęś duszona w kapuście
  • Gęś lub kaczka nadziewana ziemniakami
  • Gołąbki z mięsem
  • Gołąbki z kaszy gryczanej
  • Greczniewik
  • Gruszki w sosie z wina
  • Grzanki do zup owocowych
  • Grzanki z serem
  • Grzyby duszone z jajami
  • Grzyby duszone z ziemniakami
  • Grzyby kwaszone
  • Grzyby marynowane
  • Grzyby smażone
  • Grzyby w białym winie
  • Grzyby w galarecie
  • Grzyby w śmietanie
  • Grzyby z ryżem
  • Grzyby zapiekane
  • Herbata
  • Indyczka lub kura zapiekana
  • Jabłka kwaszone
  • Jabłka nadziewane ryżem i orzechami
  • Jabłka pieczone z jarzębiną
  • Jabłka w cieście listkowym
  • Jaj faszerowane kawiorem
  • Jaja faszerowane szynką
  • Jaja po ukraińsku
  • Jaja sadzone na śledziu
  • Jaja siekane z czosnkiem
  • Jaja smażone z grzybami
  • Jaja w sosie majonezowym
  • Jaja z kawiorem
  • Jaja z ryżem i grzybami
  • Jajecznica zapiekana
  • Jajecznica zapiekana z mlekiem
  • Jajecznica ze śmietaną
  • Jajecznica z jabłkami
  • Jajecznica z miodem
  • Jajecznica z orzechami
  • Jarzębina smażona w cieście
  • Jesiotr lub sum garnirowany
  • Kabaczki, (pomidory, papryka, bakłażany) nadziewane mięsem z ryżem
  • Kabaczki z mięsem
  • Kaczka pieczona nadziewana kaszą gryczaną
  • Kaczka w galarecie
  • Kakao z żółtkiem
  • Kalafior w galarecie
  • Kalafior zapiekany
  • Kalmar nadziewany marchewką i jabłkami w sosie śmietankowym
  • Kalmar smażony w tartej bułce
  • Kanapki tortowe
  • Kanapki z jajem
  • Kanapki z kawiorem
  • Kanapki z pasztetem
  • Kanapki z pieczenią
  • Kanapki z polędwicą
  • Kanapki z sardynkami
  • Kanapki z żółtym serem
  • Kapusta duszona
  • Kapusta kwaszona
  • Kapusta nadziewana mięsem
  • Kapusta zapiekana z żółtym serem
  • Kapuśniak z kwaszonej kapusty z grzybami
  • Kapuśniak z kwaszonej kapusty z kaszą
  • Kapuśniak z kwaszonej kapusty z kluskami
  • Kapuśniak z kwaszonej kapusty z mięsem
  • Kapuśniak z młodej kapusty
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z rybą
  • Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami
  • Kasza gryczana zapiekana z twarogiem
  • Kasza gryczana z grzybami
  • Karaś gotowany w sosie śmietankowym
  • Karasie nadziewane cebulą i jajami
  • Karp duszony w piwie
  • Karp gotowany w occie i piwie
  • Karp, szczupak lub sum gotowany z jajami
  • Karp smażony w śmietanie
  • Karp w białym winie z warzywami
  • Karp w czerwonym winie
  • Kawa
  • Kawa po arabsku
  • Kawa po wiedeńsku
  • Kawa po włosku
  • Kawior
  • Kawior z bakłażanów
  • Kawior z buraków
  • Kawior z grzybów
  • Keks biszkoptowy
  • Kilki
  • Kiełbasa smażona z kapustą
  • Kisiel mleczny
  • Kisiel składany
  • Kisiel żurawinowy
  • Klopsiki z makaronu i ryby
  • Kluski biszkoptowe
  • Kluski biszkoptowe z manny
  • Kluski kładzione zaparzane
  • Kluski kładzione zaparzane z manny
  • Kluski ziemniaczane
  • Kluski z manny z kiełbasą
  • Kluski z wątroby
  • Knedle z twarogu
  • Koktajl z czerwonego wina z pomarańczą
  • Koktajl z koniaku z sokiem winogronowym
  • Kompot z jabłek i mandarynek Kompot w wiśni i jabłek
  • Konfitura z jabłek
  • Konfitura z wiśni
  • Korowaj z makaronu
  • Korowaj na słodko
  • Koszyczki z ciasta francuskiego z sałatą
  • Koszyczki z jaj z sałatą
  • Kotlety na parze
  • Kotlety pożarskie z drobiu
  • Kotlety schabowe w cieście
  • Kotlety z grochu
  • Kotlety z grzybów
  • Kotlety z marchwi ze śmietaną
  • Kotlety z ryby nadziewane
  • Kotlety z ryby nadziewane w galarecie
  • Kraby i szyjki rakowe
  • Krajanka waniliowa
  • Krem brule
  • Krem kawowy
  • Krem owocowy
  • Krem waniliowy
  • Krędziel szafranowy
  • Królik duszony w mleku
  • Królik pieczony
  • Krupienik
  • Krupnik z kaszy pełowej na baraninie
  • Kruszon truskawkowy
  • Kulebiak
  • Kulicz stołeczny
  • Kulesz z mięsem
  • Kulki z fasoli z orzechami
  • Kura duszona z serem
  • Kurnik (pieróg weselny)
  • Kuropatwy duszone w śmietanie
  • Kuropatwy lub jarząbki w majonezie
  • Kuropatwy, przepiórki lub bekasy pieczone
  • Kurze udka nadziewane
  • Kwas chlebowy domowy
  • Kwas żurawinowy
  • Langet z jagnięcia
  • Leszcz nadziewany gryczaną kaszą
  • Lody owocowe
  • Lody śmietankowe
  • Łosoś wędzony garnirowany
  • Łosoś w galarecie
  • Majonez
  • Majonez z białym sosem
  • Makaron zapiekany ze słodką masą twarogową
  • Makaron z szynką i grzybami
  • Makaron z warzywami
  • Masa knelowa z drobiu
  • Masa knelowa z ryby
  • Masło musztardowe
  • Masło pomidorowe
  • Masło rakowe
  • Masło sardynkowe
  • Masło śledziowe
  • Masło zielone
  • Mazurek cygański
  • Mazurek migdałowy
  • Mazurek orzechowy
  • Medalion cielęcy saute na grzankach
  • Miód korzenny
  • Miód żurawinowy
  • Mostek barani panierowany
  • Mostek cielęcy nadziewany
  • Mostek cielęcy z sosem „Białe wino”
  • Mózg smażony suate
  • Musaka z warzyw
  • Mus z manny i żurawin
  • Musztarda z gorczycy
  • Musztarda z gorczycy z przyprawami korzennymi
  • Nadzienie serowe słodkie
  • Nadzienie ze szczypiorku lub zielonej cebuli
  • Nadzienie z cebuli
  • Nadzienie z grzybów
  • Nadzienie z grzybów solonych
  • Nadzienie z grzybów suszonych
  • Nadzienie z jaj
  • Nadzienie z kapusty
  • Nadzienie z kwaszonej kapusty
  • Nadzienie z kwaszonych ogórków
  • Nadzienie z maku
  • Nadzienie z marchwi
  • Nadzienie z mięsa
  • Nadzienie z podrobów
  • Nadzienie z ryby
  • Nadzienie z ryby wędzonej
  • Nadzienie z ryżu i jaj
  • Nadzienie z twarogu
  • Nadzienie z wiazigi (chrząstek ryb łososiowatych)
  • Nadzienie z wątroby i kaszy gryczanej
  • Nadzienie z ziemniaków
  • Naleśniki
  • Naleśniki nadziewane
  • Napój mleczno-brzoskwiniowy lub malinowy
  • Napój z herbaty
  • Napój z wina z owocami
  • Nerki cielęce duszone
  • Nerki smażone z pomidorami
  • Nerki w śmietanie
  • Nerki w sosie ogórkowym
  • Nóżki cielęce lub wieprzowe panierowane
  • Ogórki duszone w śmietanie
  • Ogórki małosolne
  • Ogórki marynowane
  • Ogórki solone
  • Ogórki solone z octem
  • Okoń, karp lub biały amur smażony panierowany
  • Oładki z jabłkami lub dynią
  • Omlet naturalny
  • Omlet po ukraińsku
  • Omlet z jabłkami
  • Omlet z pomidorami
  • Ostrygi
  • Ozór smażony panierowany
  • Ozór w białym sosie z rodzynkami
  • Ozór w galarecie
  • Pampuszki do barszczu
  • Papryka kwaszona
  • Papryka nadziewana w galarecie
  • Papryka pasteryzowana
  • Papryka smażona w cieście
  • Parówki
  • Parzenie herbaty
  • Pascha
  • Pasta sardelowa
  • Pasta śledziowa
  • Pasta z twarogu z papryką
  • Pasta z twarogu ze szpinakiem
  • Pasta z wątróbek dorsza
  • Pasteryzowane pomidory zalane przecierem
  • Pasteryzowany przecier z owoców mieszanych
  • Pasztet z fasoli
  • Pasztet z wątróbek z drobiu
  • Pasztet z wątroby z żółtym serem
  • Pasztet z wątróbki
  • Pęczak gotowany z wieprzowiną
  • Pieczeń wieprzowa (wołowa) duszona z cebulą (po moskiewsku)
  • Pieczeń wołowa
  • Pielmieni
  • Pielmieni smażone
  • Pielmieni zapiekana
  • Piernik
  • Piernik z rodzynkami
  • Pierniczki drobne
  • Pierożki
  • Pierożki drożdżowe pieczone
  • Pierożki drożdżowe smażone
  • Pierożki (paszteciki) z ciasta listkowanego
  • Pieróg drożdżowy z jagodami lub jabłkami
  • Pieróg poziomkowy
  • Pieróg z marchwią
  • Pieróg z naleśników
  • Pieróg ze świeżą kapustą
  • Pieróg z rybą
  • Pieróg z szynką
  • Pilaw na słodko
  • Pilaw z baraniny
  • Pilaw z fasolą
  • Pilaw z kury
  • Placek orzechowy
  • Placek piaskowy z orzechami
  • Placki ziemniaczane
  • Pochlobka
  • Podżarka po moskiewsku
  • Pomidory (papryka, bakłażany) nadziewane grzybami
  • Poncz mleczny
  • Poncz z białym winem
  • Powidła z jabłek, śliwek, brzoskwiń lub moreli
  • Prosiak w galarecie
  • Prosięcina z chrzanem
  • Prosię pieczone
  • Pstrąg smażony z młodymi ziemniakami
  • Pstrąg z wody
  • Pudding orzechowy
  • Pudding z grzybów
  • Pudding z marchwi
  • Pudding z sera
  • Pulpety z knelu
  • Pulpety z ryby
  • Puree z nasion strączkowych i ziemniaków
  • Puree z rzepy lub brukwi
  • Pyszki na skwarkach
  • Ragout baranie
  • Ragout z sandacza
  • Ragout z warzyw
  • Raki gotowane
  • Raki gotowane w winie
  • Rastiegaje nadziewane mięsem, rybą lub wiazigą
  • Rolada z dorsza lub szczupaka
  • Rolada z kury
  • Rolada z makaronem
  • Rolada z ziemniaków z mięsem
  • Roladki cielęce duszone w mleku
  • Roladki orzechowe kruche
  • Rosół z kury
  • Rosół z kury z szafranem i bułeczkami
  • Rosół z pulpecikami
  • Ryba duszona z chrzanem
  • Ryba duszona z pomidorami i musztardą
  • Ryba duszona z ryżem
  • Ryba faszerowana
  • Ryba gotowana w sosie musztardowym
  • Ryba po rosyjsku
  • Ryba smażona na grzankach
  • Ryba smażona w cieście
  • Ryba smażona ze świerzymi grzybami
  • Ryba smażona z żurawinami
  • Ryba w sosie majonezowym z galaretą
  • Ryba w sosie pomidorowym
  • Ryba w zaprawie pomidorowej
  • Ryba zapiekana z grzybami
  • Ryba duszona w kruchym cieście
  • Ryba duszona z pomidorami
  • Ryba duszona z ziemniakami
  • Ryba z konserwy z grzybami
  • Rydze duszone
  • Ryż z parówkami
  • Rzepa lub brukiew nadziewana i zapiekana
  • Rzodkiew z gęsim tłuszczem
  • Rzodkiew z grzankami
  • Sałatka mięsna z ziemniakami
  • Sałatka moskiewska
  • Sałatka stołeczna
  • Sałatka suzdalska
  • Sałatka z dorsza z chrzanem
  • Sałatka z drobiu z pomidorami i jabłkami
  • Sałatka z dziczyzny
  • Sałatka z dziczyzny i warzyw
  • Sałatka z grzybów kwaszonych
  • Sałatka z kalmarów
  • Sałatka z krabów
  • Sałatka z kukuryczy
  • Sałatka z raków
  • Sałatka z ryby wędzonej z warzywami
  • Sałatka z ryby z marynowanymi grzybami
  • Sałatka z ryby z pomidorami
  • Sałatka z sera z orzechami
  • Sałatka z szynką
  • Sałatka z warzyw z ryżem lub sago
  • Sandacz duszony w śmietanie
  • Sandacz lub sum gotowany z grzybami
  • Sandacz, łosoś lub pstrąg duszony w sosie majonezowym z galaretą
  • Sandacz z rusztu
  • Sardynki
  • Serniki
  • Serowe babeczki w śmietanie
  • Sękacz
  • Soczeń z jaj
  • Soczni drożdżowe z twarogiem
  • Soczni z ciasta listkowanego
  • Sok owocowy pasteryzowany
  • Solanka domowa
  • Solanka grzybowa
  • Solanka mięsna
  • Solanka mięsna duszona
  • Solanka mięsna na patelni
  • Solanka rybna
  • Solanka rybna zapiekana na patelni
  • Solanka z drobiu
  • Solanka z grzybów
  • Solanka z konserw rybnych
  • Solanka starodawna
  • Solone pomidory
  • Sos „białe wino”
  • Sos biały podstawowy
  • Sos cebulowy ostry
  • Sos chrzanowy
  • Sos czekoladowy
  • Sos do zapiekania warzyw
  • Sos grzybowy
  • Sos holenderski
  • Sos jarzynowy ostry
  • Sos kwaśno-słodki
  • Sos madera
  • Sos majonezowy ze śmietaną
  • Sos majonezowy z galareta
  • Sos majonezowy zielony
  • Sos majonezowy z kawiorem
  • Sos majonezowy z korniszonami
  • Sos mleczny
  • Sos morelowy
  • Sos musztardowy
  • Sos musztardowy z kaparami
  • Sos myśliwski
  • Sos orzechowy
  • Sos owocowy
  • Sos owocowy z majonezem
  • Sos parowany
  • Sos pomidorowy
  • Sos pomidorowy gorący
  • Sos pomidorowy ze śmietaną
  • Sos pomidorowy z pieczarkami lub borowikami
  • Sos pomidorowy z kwaszonymi ogórkami, grzybami i warzywami
  • Sos rakowy
  • Sos rumiany podstawowy
  • Sos rumiany z winem
  • Sos ruski
  • Sos sardelowy
  • Sos sardelowy zimny
  • Sos śmietankowy podstawowy
  • Sos śmietankowy z oliwą
  • Sos „Tkemali”
  • Sos winegret
  • Sos szafranowy
  • Sos z bakaliami
  • Sos z białego wina
  • Sos czerwonego wina
  • Sos z marmolady
  • Sos z oliwkami i marynowanymi grzybami
  • Sos z żółtek z chrzanem
  • Sos żurawinowy Suflet jabłeczny
  • Suflet z mięsa
  • Suszone grzyby smażone
  • Surówka z dyni i jabłek
  • Surówka z kapusty
  • Surówka z kwaszonych grzybów
  • Surówka z kwaszonych grzybów, jabłek i marchwi
  • Surówka z owoców jagodowych
  • Surówka z papryki
  • Surówka z pamarańczy i winogron
  • Surówka z sałaty z jajem i śmietaną
  • Surówka z suszonych śliwek
  • Syrop karmelowy
  • Syrop korzenny
  • Syrop owocowy
  • Syrop z cukru podstawowy
  • Szanieżki
  • Szaszłyk barani z ryżem
  • Szaszłyk po moskiewsku
  • Szczupak faszerowany w całości
  • Sznycel cielęcy
  • Sznycel stołeczny z kury
  • Sznycle z kapusty
  • Szproty
  • Szynka z grzankami z chleba
  • Szynka w galarecie
  • Syrop Szpinak zapiekany z jajem
  • Śledzie zapiekane z cebulą
  • Śledź garnirowany
  • Śledź na grzankach
  • Śledź na sposób domowy
  • Śledź siekany
  • Śledź siekany z orzechami
  • Śledź z jajami
  • Słiwki nadziewane twarogiem
  • Śnieżki
  • Torcik twarogowy
  • Torcik z owocami
  • Tort bezowy z bitą śmietaną
  • Tort kanapkowy
  • Tort orzechowy z masą czekoladową
  • Tort waflowy z masą orzechową
  • Tort z masą jabłeczną
  • Tort z migdałów i czarnego chleba
  • Truskawki pasteryzowane we własnym soku
  • Ucha burłacka
  • Ucha ze sterletem
  • Wareniki staroruskie
  • Wareniki z rybą
  • Wareniki z twarogiem
  • Watruszki czekoladowe
  • Watruszki drożdżowe z serem
  • Watruszki z ciasta przaśnego
  • Wątróbki z drobiu w maderze
  • Węgorz marynowany
  • Wiertucha z orzechami i miodem
  • Winegret ze śledzia
  • Winegret z mięsem
  • Winegret z rybą
  • Winogrona marynowane
  • Wołowina duszona w białym winie
  • Wołowina gotowana z warzywami
  • Wołowina lub baranina duszona w kwasie chlebowym
  • Wołowina lub wieprzowina duszona z grzybami
  • Wywar z grzybów
  • Wywar z mięsa lub kości
  • Wywar z ryb
  • Wywar z warzyw
  • Zakąska z ikry
  • Zakąska z mlecza ryby
  • Zakwas chlebowy
  • Zakwas z buraków
  • Zapiekanka z dyni z makaronem
  • Zapiekanka z jabłek i bułki
  • Zapiekanka z kaszy jaglanej z dynią
  • Zapiekanka z twarogu
  • Zapiekanka z ziemniaków
  • Zaprawa musztardowa z kaparami
  • Zaprawa octowa (marynata) do ryb
  • Zaprawa pomidorowa do ryb
  • Zaprawa śmietanowa z jajem
  • Zaprawa z przecieru pomidorowego
  • Zaprawa ze śmietany z sokiem cutrynowym
  • Zawiesina do doprawiania zup
  • Zawituszki
  • Zbiteń
  • Ziemniaki duszone w śmietanie
  • Ziemniaki duszone z suszonymi sliwkami
  • Ziemniaki duszone nadziewane śledziem
  • Ziemniaki gotowane w mleku lub śmietanie
  • Ziemniaki pieczone
  • Ziemniaki smażone z grzybami
  • Zimne napoje z kawy
  • Zrazy mielone nadziewane
  • Zrazy wołowe nadziewane wieprzowiną
  • Zrazy zapiekane w mlecznym sosie
  • Zrazy z drobiu nadziewane
  • Zrazy z kukurydzy z twarogiem
  • Zupa grochowa
  • Zupa grzybowa z uszkami
  • Zupa jarzynowa z fasolą
  • Zupa krem z dyni
  • Zupa krem z mózgu
  • Zupa krem z ryby z knelem
  • Zupa krem z wątroby
  • Zupa mleczna z kabaczkami
  • Zupa mleczna z warzywami
  • Zupa mleczna z warzywami i makaronem
  • Zupa ogórkowa domowa
  • Zupa ogórkowa leningradzka
  • Zupa ogórkowa z drobiem
  • Zupa ogórkowa z nerkami po moskiewsku
  • Zupa puree z marchewki z ryżem
  • Zupa puree z grzubów
  • Zupa szczawiowa z grzankami
  • Zupa wiejska
  • Zupa wiśniowa
  • Zupa zielona
  • Zupa ziemniaczana z pulpecikami
  • Zupa ziemniaczana z rybą
  • Zupa ziemniaczana z grzybami
  • Zupa ziemniaczana z grzybami i mózgiem
  • Zupa ziemniaczana z fasolą
  • Zupa z kabaczków z grzybami
  • Zupa z pokrzywy
  • Zupa z pomarańczy
  • Zupa z suszonych owoców z kluskami
  • Zupa w warzyw mieszanych z dynią
  • Zupa z żurawin i jabłek
Gato
Seria:
284 str., oprawa miękka, format 120x195
Stan: b. dobry (-) urwany dolny kawałek dwóch kartek (str. 15-18) o szerokości 2-3 cm
Wyd.: Wydawnictwo Watra, 1976
ISBN: -

Kupuj Zapraszam do licytacji: Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń Kupuj

Russia Russian cooking recipes cuisine Rosja, język rosyjski, Moskwa, przepisy kulinarne, przepisy kucharskie, ucha, barszcz, szczi, bliny

Stopka

Jeśli znajdziesz aukcję, która zakończyła się bez sprzedaży to spytaj czy oferowany przedmiot jest jeszcze dostępny.

Przeczytaj koniecznie kilka uwag na temat aukcji na stronie o mnie.

DODATKOWE UWAGI:
99,99% moich przedmiotów jest używanych, więc moga być w
idoczne jakieś ślady użytkowania (choć czasem mogą być w stanie niemal idealnym).


Kupując kilka przedmiotów płacisz za jedną przesyłkę!
(proszę wówczas o kontakt w celu ustalenia łącznych kosztów wysyłki)
.

FOREIGN BUYERS: Please read first the page "about me"!

 

Komentarze

Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń (76) przepisy

Masz pytanie dotyczące oferty? Zadaj je sprzedającemu.

Polecane inne kategorie

Wątki na forum z działu Książki i podręczniki



Strona wygenerowana 2025-05-04 06:44:33, 120