Obsługa Java Skryptów w Twojej przeglądarce została wyłączona. Niektóre opcje Świstak.pl nie będą działać. Zobacz
pomoc .
Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń (76) przepisy
(nr aukcji:
50152839)
Wyświetleń:
628 razy
Informacje podstawowe
Towar: Używany
Ilość sztuk: 1 z
1
Lokalizacja:
Dodatkowe informacje: Wysyłka za granice
Opłata z góry
List polecony ekonomiczny 9,50 zł
Opłata przy odbiorze
Przesyłka pobraniowa 25,00 zł
Cena:
135,00 zł
AUKCJA ZAKOŃCZONA (
2016-06-23 04:05:00)
Zamówienie z obowiązkiem zapłaty
Sprzedający
Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń
Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń
636 przepisów na potrawy z kuchni rosyjskiej!
Kuchnia rosyjska jest pomyślana jako książka kucharska o charakterze poradnika, przeznaczona do praktycznego użytku gospodyń polskich. Zawiera ona przepisy na dawne i współczesne potrawy kuchni rosyjskiej (Rosji Centralnej) przydatne do zastosowania w warunkach polskich; wybór potraw zosta! dostosowany do produktów dostępnych na naszym rynku. Większość potraw już od lat znana jest w naszej gastronomii; wiele z nich różni się od powszechnie znanych i stosowanych u nas tylko w szczegółach wykonania i podprawiania oraz w sposobie podania. Na początku rozdziałów podano minimum wiadomości ogólnych, dotyczących naukowo uzasadnionej współczesnej techniki sporządzania ujętych w tym rozdziale potraw.
Spis treści:
Wiadomości wstępne
Charakterystyka kuchni rosyjskiej
Przyprawy stosowane w kuchni rosyjskiej
Uwagi o sposobach korzystania z przepisów
Zakąski
Wskazówki wstępne
Masła i pasty do kanapek
Kanapki
Sałatki
Zakąski w galarecie
Zakąski zimne
Zakąski z konserw rybnych
Zakąski z jaj
Zakąski gorące
Sosy
Sosy zimne
Sosy gorące
Sosy słodkie
Zupy
Wiadomości wstępne
Przygotowanie niektórych składników zup
Zupy z warzyw liściastych
Barszcze
Zupy ogórkowe
Solanki
Zupy jarzynowe
Zupy ziemniaczane
Zupy z kasz i nasion roślin strączkowych
Zupy czyste
Ucha (zupa rybna)
Zupy przecierane (puree i kremy)
Chłodniki
Zupy mleczne
Zupy owocowe
Potrawy z ryb
Uwagi wstępne
Ryby gotowane
Ryby duszone
Ryby smażone
Ryby pieczone i zapiekane
Potrawy z mięsa, drobiu i dziczyzny
Mięsa gotowane
Mięsa duszone
Mięsa pieczone
Mięsa smażone
Potrawy z masy mięsnej mielonej
Drób domowy i ptactwo dzikie
Potrawy z twarogu i jaj
Potrawy z twarogu
Potrawy z jaj
Potrawy z warzyw i grzybów
Uwagi wstępne
Surówki
Zaprawy do surówek
Potrawy gorące z warzyw
Potrawy z grzybów
Potrawy z kasz, mąki i nasion strączkowych
Uwagi wstępne
Potrawy z kasz
Potrawy z suchych nasion roślin strączkowych
Potrawy mączne
Ciasta
Uwagi ogólne
Nadzienia do ciast
Ciasto drożdżowe
Roladki (watruszki, szanieżki, socznie Gato )
Ciasta listkowane
Ciasto listkowane drożdżowe
Ciasta biszkoptowe
Ciasta przaśne
Torty i mazurki
Wypieki różne
Desery
Kilka uwag
Surówki owocowe
Kompoty
Kisiele
Kremy, musy, galaretki, lody
Desery różne
Napoje
Uwagi wstępne
Napoje gorące
Napoje zimne
Kwas chlebowy
Przetwory z owoców, warzyw i grzybów
Uwagi ogólne
Przetwory pasteryzowane
Konfitury
Dżemy i powidła
Kwaszonki
Solonki
Marynaty
Spis potraw:
Babka pieprzowa
Babka rumowa
Babka składana
Babka śnieżna
Babka wysoka
Baranina duszona z fasolą
Baranina duszona z miodem
Baranina gotowana w białym sosie
Baranina zapiekana z jajami i warzywami
Barszcz czerwony z grzankami z serem
Barszcz jarski
Barszcz moskiewski
Barszcz podstawowy
Barszcz połtawski
Barszcz syberyjski z pulpecikami
Barszcz ukraiński z pampuszkami
Barszcz wiejski
Barszcz z botwinki
Barszcz z uszkami
Biały amur, karp duszony z grzybami
Biały sos do podprawiania zup
Bielaszki (watruszki z mięsem)
Biteczki zapiekane w śmietanie
Bitki Skobielewa
Bitki w śmietanie
Bitki z ryby gotowane w parze
Bliny
Bliny gryczane
Bliny myśliwskie
Bliny nadziewane
Bliny „szybkie”
Bliny wiejskie
Bliny zaparzane
Bliny z bułki
Bliny ze śmietaną
Boeuf „Stroganow”
Borowiki smażone z cebulą
Brukiew lub rzepa zapiekana ze śmietaną
Brusznice w syropie
Budyń ze szpinaku
Bułeczki z ciasta listkowanego drożdżowego
Buraczki duszone ze śmietaną
Buraki nadziewane
Chłodnik na zakwasie buracznym
Chłodnik z mięsem na zakwasie chlebowym
Chłodnik z warzyw na zakwasie chlecowym
Chrzan z octem lub cytryną
Chrust
Ciasteczka z orzechami
Ciastka biszkoptowe z konfiturą
Ciastka listkowane z konfiturą
Ciasto listkowane drożdżowe podstawowe
Ciasto listkowane podstawowe
Ciasto listkowane z żółtym serem
Ciasto listkowane z jabłkami
Cielęcina duszona z kwaszonymi ogórkami
Cielęcina gotowana z grzybami
Cietrzew lub bażant pieczony
Cynadry w sosie pomidorowym
Czekolada
Dorsz duszony z boczkiem
Dorsz gotowany w zalewie z kwaszonych ogórków
Dorsz gotowany z cytryną i rodzynkami
Dorsz gotowany z sosem chrzanowym
Dorsz marynowany z czosnkiem
Dorsz smażony z pomidorami i czosnkiem
Dorsz pieczony z papryką
Draczena z jaj naturalna
Draczena z kukurydzy
Drobne rybki smażone
Dynia zapiekana z jajem
Dziczyzna pieczona z sosem żurawinowym
Dżem z brusznic z gruszkami i jabłkami
Eskalop
Fasola obsmażona
Fasola z wędzonym boczkiem
Flaki gotowane
Flaki smażone z kaszą gryczaną
Flądra gotowana w sosie cebulowym
Flądra lub sandacz gotowany, z garnirem
Flądra zapiekana z ryżem
Filety cielęce z grzybami
Forszmak
Forszmak z warzyw
Galareta mięsna podstawowa (do zalewania)
Galareta rybna (do zalewania)
Galareta z nóg wołowych
Galaretka żurawinowa
Gałuszki
Gęś duszona w kapuście
Gęś lub kaczka nadziewana ziemniakami
Gołąbki z mięsem
Gołąbki z kaszy gryczanej
Greczniewik
Gruszki w sosie z wina
Grzanki do zup owocowych
Grzanki z serem
Grzyby duszone z jajami
Grzyby duszone z ziemniakami
Grzyby kwaszone
Grzyby marynowane
Grzyby smażone
Grzyby w białym winie
Grzyby w galarecie
Grzyby w śmietanie
Grzyby z ryżem
Grzyby zapiekane
Herbata
Indyczka lub kura zapiekana
Jabłka kwaszone
Jabłka nadziewane ryżem i orzechami
Jabłka pieczone z jarzębiną
Jabłka w cieście listkowym
Jaj faszerowane kawiorem
Jaja faszerowane szynką
Jaja po ukraińsku
Jaja sadzone na śledziu
Jaja siekane z czosnkiem
Jaja smażone z grzybami
Jaja w sosie majonezowym
Jaja z kawiorem
Jaja z ryżem i grzybami
Jajecznica zapiekana
Jajecznica zapiekana z mlekiem
Jajecznica ze śmietaną
Jajecznica z jabłkami
Jajecznica z miodem
Jajecznica z orzechami
Jarzębina smażona w cieście
Jesiotr lub sum garnirowany
Kabaczki, (pomidory, papryka, bakłażany) nadziewane mięsem z ryżem
Kabaczki z mięsem
Kaczka pieczona nadziewana kaszą gryczaną
Kaczka w galarecie
Kakao z żółtkiem
Kalafior w galarecie
Kalafior zapiekany
Kalmar nadziewany marchewką i jabłkami w sosie śmietankowym
Kalmar smażony w tartej bułce
Kanapki tortowe
Kanapki z jajem
Kanapki z kawiorem
Kanapki z pasztetem
Kanapki z pieczenią
Kanapki z polędwicą
Kanapki z sardynkami
Kanapki z żółtym serem
Kapusta duszona
Kapusta kwaszona
Kapusta nadziewana mięsem
Kapusta zapiekana z żółtym serem
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z grzybami
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z kaszą
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z kluskami
Kapuśniak z kwaszonej kapusty z mięsem
Kapuśniak z młodej kapusty
Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z rybą
Kapuśniak ze słodkiej kapusty z ziemniakami
Kasza gryczana zapiekana z twarogiem
Kasza gryczana z grzybami
Karaś gotowany w sosie śmietankowym
Karasie nadziewane cebulą i jajami
Karp duszony w piwie
Karp gotowany w occie i piwie
Karp, szczupak lub sum gotowany z jajami
Karp smażony w śmietanie
Karp w białym winie z warzywami
Karp w czerwonym winie
Kawa
Kawa po arabsku
Kawa po wiedeńsku
Kawa po włosku
Kawior
Kawior z bakłażanów
Kawior z buraków
Kawior z grzybów
Keks biszkoptowy
Kilki
Kiełbasa smażona z kapustą
Kisiel mleczny
Kisiel składany
Kisiel żurawinowy
Klopsiki z makaronu i ryby
Kluski biszkoptowe
Kluski biszkoptowe z manny
Kluski kładzione zaparzane
Kluski kładzione zaparzane z manny
Kluski ziemniaczane
Kluski z manny z kiełbasą
Kluski z wątroby
Knedle z twarogu
Koktajl z czerwonego wina z pomarańczą
Koktajl z koniaku z sokiem winogronowym
Kompot z jabłek i mandarynek Kompot w wiśni i jabłek
Konfitura z jabłek
Konfitura z wiśni
Korowaj z makaronu
Korowaj na słodko
Koszyczki z ciasta francuskiego z sałatą
Koszyczki z jaj z sałatą
Kotlety na parze
Kotlety pożarskie z drobiu
Kotlety schabowe w cieście
Kotlety z grochu
Kotlety z grzybów
Kotlety z marchwi ze śmietaną
Kotlety z ryby nadziewane
Kotlety z ryby nadziewane w galarecie
Kraby i szyjki rakowe
Krajanka waniliowa
Krem brule
Krem kawowy
Krem owocowy
Krem waniliowy
Krędziel szafranowy
Królik duszony w mleku
Królik pieczony
Krupienik
Krupnik z kaszy pełowej na baraninie
Kruszon truskawkowy
Kulebiak
Kulicz stołeczny
Kulesz z mięsem
Kulki z fasoli z orzechami
Kura duszona z serem
Kurnik (pieróg weselny)
Kuropatwy duszone w śmietanie
Kuropatwy lub jarząbki w majonezie
Kuropatwy, przepiórki lub bekasy pieczone
Kurze udka nadziewane
Kwas chlebowy domowy
Kwas żurawinowy
Langet z jagnięcia
Leszcz nadziewany gryczaną kaszą
Lody owocowe
Lody śmietankowe
Łosoś wędzony garnirowany
Łosoś w galarecie
Majonez
Majonez z białym sosem
Makaron zapiekany ze słodką masą twarogową
Makaron z szynką i grzybami
Makaron z warzywami
Masa knelowa z drobiu
Masa knelowa z ryby
Masło musztardowe
Masło pomidorowe
Masło rakowe
Masło sardynkowe
Masło śledziowe
Masło zielone
Mazurek cygański
Mazurek migdałowy
Mazurek orzechowy
Medalion cielęcy saute na grzankach
Miód korzenny
Miód żurawinowy
Mostek barani panierowany
Mostek cielęcy nadziewany
Mostek cielęcy z sosem „Białe wino”
Mózg smażony suate
Musaka z warzyw
Mus z manny i żurawin
Musztarda z gorczycy
Musztarda z gorczycy z przyprawami korzennymi
Nadzienie serowe słodkie
Nadzienie ze szczypiorku lub zielonej cebuli
Nadzienie z cebuli
Nadzienie z grzybów
Nadzienie z grzybów solonych
Nadzienie z grzybów suszonych
Nadzienie z jaj
Nadzienie z kapusty
Nadzienie z kwaszonej kapusty
Nadzienie z kwaszonych ogórków
Nadzienie z maku
Nadzienie z marchwi
Nadzienie z mięsa
Nadzienie z podrobów
Nadzienie z ryby
Nadzienie z ryby wędzonej
Nadzienie z ryżu i jaj
Nadzienie z twarogu
Nadzienie z wiazigi (chrząstek ryb łososiowatych)
Nadzienie z wątroby i kaszy gryczanej
Nadzienie z ziemniaków
Naleśniki
Naleśniki nadziewane
Napój mleczno-brzoskwiniowy lub malinowy
Napój z herbaty
Napój z wina z owocami
Nerki cielęce duszone
Nerki smażone z pomidorami
Nerki w śmietanie
Nerki w sosie ogórkowym
Nóżki cielęce lub wieprzowe panierowane
Ogórki duszone w śmietanie
Ogórki małosolne
Ogórki marynowane
Ogórki solone
Ogórki solone z octem
Okoń, karp lub biały amur smażony panierowany
Oładki z jabłkami lub dynią
Omlet naturalny
Omlet po ukraińsku
Omlet z jabłkami
Omlet z pomidorami
Ostrygi
Ozór smażony panierowany
Ozór w białym sosie z rodzynkami
Ozór w galarecie
Pampuszki do barszczu
Papryka kwaszona
Papryka nadziewana w galarecie
Papryka pasteryzowana
Papryka smażona w cieście
Parówki
Parzenie herbaty
Pascha
Pasta sardelowa
Pasta śledziowa
Pasta z twarogu z papryką
Pasta z twarogu ze szpinakiem
Pasta z wątróbek dorsza
Pasteryzowane pomidory zalane przecierem
Pasteryzowany przecier z owoców mieszanych
Pasztet z fasoli
Pasztet z wątróbek z drobiu
Pasztet z wątroby z żółtym serem
Pasztet z wątróbki
Pęczak gotowany z wieprzowiną
Pieczeń wieprzowa (wołowa) duszona z cebulą (po moskiewsku)
Pieczeń wołowa
Pielmieni
Pielmieni smażone
Pielmieni zapiekana
Piernik
Piernik z rodzynkami
Pierniczki drobne
Pierożki
Pierożki drożdżowe pieczone
Pierożki drożdżowe smażone
Pierożki (paszteciki) z ciasta listkowanego
Pieróg drożdżowy z jagodami lub jabłkami
Pieróg poziomkowy
Pieróg z marchwią
Pieróg z naleśników
Pieróg ze świeżą kapustą
Pieróg z rybą
Pieróg z szynką
Pilaw na słodko
Pilaw z baraniny
Pilaw z fasolą
Pilaw z kury
Placek orzechowy
Placek piaskowy z orzechami
Placki ziemniaczane
Pochlobka
Podżarka po moskiewsku
Pomidory (papryka, bakłażany) nadziewane grzybami
Poncz mleczny
Poncz z białym winem
Powidła z jabłek, śliwek, brzoskwiń lub moreli
Prosiak w galarecie
Prosięcina z chrzanem
Prosię pieczone
Pstrąg smażony z młodymi ziemniakami
Pstrąg z wody
Pudding orzechowy
Pudding z grzybów
Pudding z marchwi
Pudding z sera
Pulpety z knelu
Pulpety z ryby
Puree z nasion strączkowych i ziemniaków
Puree z rzepy lub brukwi
Pyszki na skwarkach
Ragout baranie
Ragout z sandacza
Ragout z warzyw
Raki gotowane
Raki gotowane w winie
Rastiegaje nadziewane mięsem, rybą lub wiazigą
Rolada z dorsza lub szczupaka
Rolada z kury
Rolada z makaronem
Rolada z ziemniaków z mięsem
Roladki cielęce duszone w mleku
Roladki orzechowe kruche
Rosół z kury
Rosół z kury z szafranem i bułeczkami
Rosół z pulpecikami
Ryba duszona z chrzanem
Ryba duszona z pomidorami i musztardą
Ryba duszona z ryżem
Ryba faszerowana
Ryba gotowana w sosie musztardowym
Ryba po rosyjsku
Ryba smażona na grzankach
Ryba smażona w cieście
Ryba smażona ze świerzymi grzybami
Ryba smażona z żurawinami
Ryba w sosie majonezowym z galaretą
Ryba w sosie pomidorowym
Ryba w zaprawie pomidorowej
Ryba zapiekana z grzybami
Ryba duszona w kruchym cieście
Ryba duszona z pomidorami
Ryba duszona z ziemniakami
Ryba z konserwy z grzybami
Rydze duszone
Ryż z parówkami
Rzepa lub brukiew nadziewana i zapiekana
Rzodkiew z gęsim tłuszczem
Rzodkiew z grzankami
Sałatka mięsna z ziemniakami
Sałatka moskiewska
Sałatka stołeczna
Sałatka suzdalska
Sałatka z dorsza z chrzanem
Sałatka z drobiu z pomidorami i jabłkami
Sałatka z dziczyzny
Sałatka z dziczyzny i warzyw
Sałatka z grzybów kwaszonych
Sałatka z kalmarów
Sałatka z krabów
Sałatka z kukuryczy
Sałatka z raków
Sałatka z ryby wędzonej z warzywami
Sałatka z ryby z marynowanymi grzybami
Sałatka z ryby z pomidorami
Sałatka z sera z orzechami
Sałatka z szynką
Sałatka z warzyw z ryżem lub sago
Sandacz duszony w śmietanie
Sandacz lub sum gotowany z grzybami
Sandacz, łosoś lub pstrąg duszony w sosie majonezowym z galaretą
Sandacz z rusztu
Sardynki
Serniki
Serowe babeczki w śmietanie
Sękacz
Soczeń z jaj
Soczni drożdżowe z twarogiem
Soczni z ciasta listkowanego
Sok owocowy pasteryzowany
Solanka domowa
Solanka grzybowa
Solanka mięsna
Solanka mięsna duszona
Solanka mięsna na patelni
Solanka rybna
Solanka rybna zapiekana na patelni
Solanka z drobiu
Solanka z grzybów
Solanka z konserw rybnych
Solanka starodawna
Solone pomidory
Sos „białe wino”
Sos biały podstawowy
Sos cebulowy ostry
Sos chrzanowy
Sos czekoladowy
Sos do zapiekania warzyw
Sos grzybowy
Sos holenderski
Sos jarzynowy ostry
Sos kwaśno-słodki
Sos madera
Sos majonezowy ze śmietaną
Sos majonezowy z galareta
Sos majonezowy zielony
Sos majonezowy z kawiorem
Sos majonezowy z korniszonami
Sos mleczny
Sos morelowy
Sos musztardowy
Sos musztardowy z kaparami
Sos myśliwski
Sos orzechowy
Sos owocowy
Sos owocowy z majonezem
Sos parowany
Sos pomidorowy
Sos pomidorowy gorący
Sos pomidorowy ze śmietaną
Sos pomidorowy z pieczarkami lub borowikami
Sos pomidorowy z kwaszonymi ogórkami, grzybami i warzywami
Sos rakowy
Sos rumiany podstawowy
Sos rumiany z winem
Sos ruski
Sos sardelowy
Sos sardelowy zimny
Sos śmietankowy podstawowy
Sos śmietankowy z oliwą
Sos „Tkemali”
Sos winegret
Sos szafranowy
Sos z bakaliami
Sos z białego wina
Sos czerwonego wina
Sos z marmolady
Sos z oliwkami i marynowanymi grzybami
Sos z żółtek z chrzanem
Sos żurawinowy
Suflet jabłeczny
Suflet z mięsa
Suszone grzyby smażone
Surówka z dyni i jabłek
Surówka z kapusty
Surówka z kwaszonych grzybów
Surówka z kwaszonych grzybów, jabłek i marchwi
Surówka z owoców jagodowych
Surówka z papryki
Surówka z pamarańczy i winogron
Surówka z sałaty z jajem i śmietaną
Surówka z suszonych śliwek
Syrop karmelowy
Syrop korzenny
Syrop owocowy
Syrop z cukru podstawowy
Szanieżki
Szaszłyk barani z ryżem
Szaszłyk po moskiewsku
Szczupak faszerowany w całości
Sznycel cielęcy
Sznycel stołeczny z kury
Sznycle z kapusty
Szproty
Szynka z grzankami z chleba
Szynka w galarecie
Syrop Szpinak zapiekany z jajem
Śledzie zapiekane z cebulą
Śledź garnirowany
Śledź na grzankach
Śledź na sposób domowy
Śledź siekany
Śledź siekany z orzechami
Śledź z jajami
Słiwki nadziewane twarogiem
Śnieżki
Torcik twarogowy
Torcik z owocami
Tort bezowy z bitą śmietaną
Tort kanapkowy
Tort orzechowy z masą czekoladową
Tort waflowy z masą orzechową
Tort z masą jabłeczną
Tort z migdałów i czarnego chleba
Truskawki pasteryzowane we własnym soku
Ucha burłacka
Ucha ze sterletem
Wareniki staroruskie
Wareniki z rybą
Wareniki z twarogiem
Watruszki czekoladowe
Watruszki drożdżowe z serem
Watruszki z ciasta przaśnego
Wątróbki z drobiu w maderze
Węgorz marynowany
Wiertucha z orzechami i miodem
Winegret ze śledzia
Winegret z mięsem
Winegret z rybą
Winogrona marynowane
Wołowina duszona w białym winie
Wołowina gotowana z warzywami
Wołowina lub baranina duszona w kwasie chlebowym
Wołowina lub wieprzowina duszona z grzybami
Wywar z grzybów
Wywar z mięsa lub kości
Wywar z ryb
Wywar z warzyw
Zakąska z ikry
Zakąska z mlecza ryby
Zakwas chlebowy
Zakwas z buraków
Zapiekanka z dyni z makaronem
Zapiekanka z jabłek i bułki
Zapiekanka z kaszy jaglanej z dynią
Zapiekanka z twarogu
Zapiekanka z ziemniaków
Zaprawa musztardowa z kaparami
Zaprawa octowa (marynata) do ryb
Zaprawa pomidorowa do ryb
Zaprawa śmietanowa z jajem
Zaprawa z przecieru pomidorowego
Zaprawa ze śmietany z sokiem cutrynowym
Zawiesina do doprawiania zup
Zawituszki
Zbiteń
Ziemniaki duszone w śmietanie
Ziemniaki duszone z suszonymi sliwkami
Ziemniaki duszone nadziewane śledziem
Ziemniaki gotowane w mleku lub śmietanie
Ziemniaki pieczone
Ziemniaki smażone z grzybami
Zimne napoje z kawy
Zrazy mielone nadziewane
Zrazy wołowe nadziewane wieprzowiną
Zrazy zapiekane w mlecznym sosie
Zrazy z drobiu nadziewane
Zrazy z kukurydzy z twarogiem
Zupa grochowa
Zupa grzybowa z uszkami
Zupa jarzynowa z fasolą
Zupa krem z dyni
Zupa krem z mózgu
Zupa krem z ryby z knelem
Zupa krem z wątroby
Zupa mleczna z kabaczkami
Zupa mleczna z warzywami
Zupa mleczna z warzywami i makaronem
Zupa ogórkowa domowa
Zupa ogórkowa leningradzka
Zupa ogórkowa z drobiem
Zupa ogórkowa z nerkami po moskiewsku
Zupa puree z marchewki z ryżem
Zupa puree z grzubów
Zupa szczawiowa z grzankami
Zupa wiejska
Zupa wiśniowa
Zupa zielona
Zupa ziemniaczana z pulpecikami
Zupa ziemniaczana z rybą
Zupa ziemniaczana z grzybami
Zupa ziemniaczana z grzybami i mózgiem
Zupa ziemniaczana z fasolą
Zupa z kabaczków z grzybami
Zupa z pokrzywy
Zupa z pomarańczy
Zupa z suszonych owoców z kluskami
Zupa w warzyw mieszanych z dynią
Zupa z żurawin i jabłek
Gato
Seria:
284 str., oprawa miękka, format 120x195
Stan: b. dobry (-) urwany dolny kawałek dwóch kartek (str. 15-18) o szerokości 2-3 cm
Wyd.: Wydawnictwo Watra, 1976
ISBN: -
Zapraszam do licytacji:
Kuchnia rosyjska - Hygina Seheń
Russia Russian cooking recipes cuisine Rosja, język rosyjski, Moskwa, przepisy kulinarne, przepisy kucharskie, ucha, barszcz, szczi, bliny
Masz pytanie dotyczące oferty? Zadaj je sprzedającemu.
Informacje o nas
Współpraca
Usługi
Polecamy
Strona wygenerowana 2025-05-04 06:44:33, 120