|
|
17 lutego 17:57
Witam, od kiedy zaczęłam uważać na wagę -lub zostałam do tego zmuszona- do słodzenia używam ksylitolu - substancji pochodzącej z brzozy. Ma 50% kalorii mniej niż cukier, nadaje się dla chorych na cukrzycę, nie niszczy zębów... Dużo informacji o nim znalazłam na: http://www.ksylitol.com/. Właśnie odkryłam, ze ksylitol nadaje się też do pieczenia. Dlatego o tym piszę...
|
||
![]() |
17 marca 20:32
ile to kosztuje i gdzie się kupuje. mam w rodzinie żarłoków cukrowych.
wypijaja po 15 herbat,kaw x 2 łyżeczki no i wiesz co dalej. nie dadzą sobie powiedziec. moze na jednej ciotce poexperymentuję. |
||
|
|
19 marca 08:06
Użytkownik laaant napisał(a):
>ile to kosztuje i gdzie się kupuje. mam w rodzinie >żarłoków cukrowych. Ksylitol nie jest tani. Niestety... (ok.45 zł za kg) Można go kupić e sklepach ze zdrową żywnością i dobrych zielarniach. Ja od jakiegoś czasu zamawiam na ksylitol.com, bo tam jest tańszy i oryginalny. |
||
![]() |
19 marca 13:28
dzięki
|
||
![]() |
11 czerwca 17:04
Witam Wszystkich!
Pozwolę sobie dołożyć swoje kilka groszy=] Ksylitol nie jest aż 50% mniej kaloryczny niż inne węglowodany, a aż 40%. Niemniej jednak to wciąż BARDZO dużo m.in. dla osób liczących kalorie. Co do ceny oryginalny ksylitol wyprodukowany przez Danisco można nabyć za niecałe 30,00zł/kg przy zakupie dużego opakowania 25kg. Warto zainteresować swoich najbliższych ksylitolem i zamówić duże opakowanie, bo najzwyczajniej w świecie się to opłaca. Cyfry mówią same za siebie 30,00 zamiast 45,00 zł za 1kg! Ksylitol oraz inne produkty zawierające ksylitol można nabyć chociażby za pośrednictwem "vitalshop.pl". Polecam właśnie ten serwis ponieważ został przeze mnie sprawdzony, mają oryginalny ksylitol i przede wszystkim atrakcyjne ceny. Zdrowego i małokalorycznego smacznego!=] |
||